TERAPIA TRANSPERSONALĂ

Cele mai multe forme de psihoterapie se concentrează pe îmbunătățirea sănătății mentale. Terapia transpersonală are o abordare mai holistică, adresându-se nevoilor mentale, fizice, sociale, emoționale creative și intelectuale cu accent pe rolul unui spirit sănătos în vindecare.

 

Aceasta se referă la un aspect al omului care este dincolo de domeniul fizic. Terapia transpersonală este un tip de terapie care nu se concentrează numai pe corpul și mintea unei persoane, ci și pe sănătatea spiritului ei. Acest tip de terapie pune accent pe calea spirituală a persoanei sau pe iluminarea spirituală în timpul vieții sale.

În psihoterapia transpersonală considerăm problema clientului, ca fiind un simptom, cu alte cuvinte, o reacție normală la o situație anormală. În această primă etapă e nevoie să folosim abilități de consiliere de bază pentru a ajuta clientul să exploreze sentimentele asociate cu această situaţie.

 

În a doua etapă, ajutăm clientul să înțeleagă cauza emoțională reală a simptomului său, punând următoarele întrebări:

1. Când a început?

2. Ce s-a întâmplat în viața ta în acea perioadă?

3. Ce emoții ai trăit?

4. Când a fost prima dată în viața ta când ai experimentat asta? (lucru cu copilul interior).

 Odată ce am explorat sentimentele și cauzele  emoționale, în a treia etapă e nevoie să explorăm ce trebuie să facem în legătură cu asta? Și anume, explorarea posibilelor acțiuni pe care clientul le poate întreprinde.

 

Terapia transpersonală nu înseamnă să găsești ceea ce este greșit și să încerci să repari, ci în principal să găsești ceea ce este corect, ce funcţionează, și să înveți clientul cum să folosească asta într-un mod eficient.

A patra etapă va fi etapa de explorare cu clientul a pasiunii sale și sensului vieții. Explorând următoarele întrebări: Cine sunt? Care este scopul meu? Există speranță? Sunt responsabil? Am de ales? Despre ce este viața? De ce sunt aici? Ce urmează să fac? Emoții, sentimente, stări de spirit. Aparțin de ceva/cuiva? Sunt singur? Fac parte din….? Sunt acceptabil? Este vorba despre transbordarea clientului de la o existență goală la o viață mai motivantă,  la autoactualizare și la accesarea potențialului uman.

Etapa finală, a cincea va fi faza transpersonală / spirituală, în care înveți să folosești: Intuiţia, Creativitatea, Experiențele înalte, Imaginația activă, Mitologia personală, Fantezia/Imageria ghidată, Visele, Meditaţia, Nivelurile de  conștiență, Urgența/Criza spirituală, Practicile spirituale și șamanice, Riturile de trecere și ritualurile, Lucrul cu respirația. 

FORMARE ÎN PSIHOTERAPIE TRANSPERSONALĂ, HIPNOANALIZĂ ȘI HIPNOTERAPIE

Programul este certificat de Asociația Transpersonală Europeană (EUROTAS) și este oferit de TRANCE-PERSONAL OU - School of Transpersonal Psychology and Hypnotherapy TEADLIK-MINA Estonia prin Asociația Transpersonală Română.

 

Participând la acest program parcurgi teoria și metodele de lucru specifice psihoterapiei transpersonale. Treci prin propriul proces terapeutic și înveți practicând direct tehnicile de lucru predate pentru că vei fi pe rând și terapeut și client. Astfel obții unelte și abilități practice care te ajută și în gestionarea propriei vieții dar și să creezi un dialog terapeutic adaptat nevoilor clientului. Vei învăța să gestionezi persoana, nu simptomele. 

 

Vei avea propria călătorie interioară în care prin cunoaștere profundă de sine și autotransformare îți clarifici misiunea și îți creezi viața pe care ți-o dorești cu adevărat. Vei ști cum să gestionezi situațiile provocatoare cu care te confrunți și îi poți ajuta și pe alții să facă asta. 

 

Acest program este pentru tine dacă:

 • Vrei să te cunoști în profunzime și să-ți depășești limitele;

 • Vrei să îți  îmbunătățești viața și să-i ajuți și pe alții să o facă;

 • Ești deja terapeut și vrei să crești mereu prin lucru personal și prin achiziția de noi concepte și tehnici de lucru;

 • Vrei o carieră în acest domeniu;

 • Vrei să contribui la crearea unei lumi mai bune pentru tine și urmașii tăi.

Într-un cuvânt acest program este deschis oamenilor (fără nicio discriminare) dornici ca prin autoeducație și transformare continuă și conștientă să trăiască o viață împlinită și fericită și să contribuie la bunăstarea tuturor ființelor de pe Pământ.

 

Poți participa la întreg programul (și obține certificarea EUROTAS, vezi mai jos condițiile) sau poți alege să participi doar la modulele care sunt de interes pentru tine.

DURATĂ & LOC
 • 4 module/an cu durata de 3 zile - București, 

 • 1 modul/școala de vară/an cu durata de 4,5 zile - Runcu, jud. Dâmbovița

 • Aproximativ 4,5 ani

INVESTIȚIE
 • Modulul de 3 zile: 210 euro 

 • Modul 4,5 zile/Școala de vară: aprox. 450 de euro (cazarea și masa incluse)

 • Sesiunea de supervizare de grup de 3 ore: 25 euro

 • Sesiunea individuală cu prof. Jure Biechonski: 60 euro (pentru cei care doresc) 

 • Traducerea la sesiunea individuală: 36 le(pentru cei care au nevoie)

Când trebuie să achit:

 • Cel târziu cu 10 zile înainte de fiecare modul, altfel rezervarea se anulează

 • În cazul sesiunilor de supervizare (individuale sau de grup) plata se face pe loc, dar înscrierea se face din timp

Înscrierea pentru evenimentele următoare se poate face pe această pagină

Click aici pentru înscriere
CONDIȚII DE ACREDITARE EUROTAS
(ASOCIAȚIA EUROPEANĂ TRANSPERSONALĂ):
 • Studii de bază diplomă de licență într-unul din domeniile psihologie, asistență socială, medicină, profesori de științe umaniste sau echivalare (1800 de ore) 

 • 24 de seminarii (teorie și metode psihoterapie transpersonală);

 • 250 de ore de explorare/dezvoltare personală transpersonală (terapie individuală, respirație holotropică, alte experiențe transpersonale);

 • 150 de ore de supervizare (individuală sau de grup),

 • 300 de ore de practică folosind metode transpersonale specifice cu 5 clienți individuali sau cu 5 clienți grupuri (Practica profesională poate începe în timpul anilor de studii)

DIVERSE
 • Sesiunile de supervizare de grup sunt organizate în cadrul programului;

 • Modulele și sesiunile de supervizare de grup ale anului următor vor fi anunțate pînă la 1 Decembrie ale anului curent; 

 • Participanții primesc la fiecare modul materiale de lucru și bibliografie;

 • Este asigurată traducerea din/în engleză la fiecare modul (inclusă în prețul modulului), la sesiunile de supervizare de grup (inclusă în preț) și la sesiunile individuale (extra 36 de lei); 

 • Nu exista nicio restricție de vârstă, 13 ani a fost cel mai tânăr participant de până acum; 

 • Te poți alătura în orice moment programului. Vei avea o fișă personală în care împreună vom ține evidența modulelor efectuate și a celorlalte condiții de îndeplinit dacă dorești să devii psihoterapeut transpersonal. Temele modulelor se vor repeta la un anumit interval de timp.

 • Toate evenimentele organizate de Asociația Transpersonală Română care au pe copertă siglele                                     și                                  sunt module din programul de formare.

logo_simplu.png
teadlik.png

Prof. Jure Biechonski este conducătorul acestei formări și instructorul principal.

În fiecare an dl. Biechonski va preda 2 module și 2 zile din cele 4 de la școala de vară. Tot dumnealui va asigura supervizarea.

„Acum 40 de ani am fost prins într-o explozie – eram în război- am fost declarat clinic mort pentru câteva luni, am fost dincolo şi, după un timp am fost trimis înapoi. Nişte ani mai târziu, am înţeles că acest lucru se numeşte „near death experience” (experienţă în apropierea morţii). Mi-a mai luat încă 10 ani să înţeleg că viaţa mi-a fost oferită în dar, că nu sunt proprietarul darului, ci păstrătorul lui şi că misiunea mea în viaţă este să ofer darul şi celorlalţi. Moartea nu este doar o condiţie fizică, ci una emoţională, iar frica de moarte este, de fapt frica de Viaţă. De atunci mi-am dedicat viaţa pentru a călători prin lume şi a transmite mesajul Vieţii. Am fost deja în 65 de ţări din întreaga lume pentru a împărtăşi experienţa mea şi de a vă inspira să alegeţi Viaţa.” – Jure Biechonski

Dacă nu știi dacă acest program este pentru tine te invităm să participi la un modul sau o sesiune individuală cu prof. Jure Biechonski

Click aici pentru înscriere
PROFESORI

Prof. Jure Biechonski


To add a new question go to app s Fondator și director al SACH International - School of Analytical and Cognitive Hypnotherapy and Psychotherapy, Terviklik Mina School of transpersonal hypnotherapy-psychology, Creator și fondator al Hipno-Analizei TranspersonaleProf. Jure Yoram Biechonski este psihoterapeut, licențiat al facultăților de istorie, filozofie, literatură franceza, educație, psihologie, membru de onoare al corpului profesoral al universităților: Universitatea Chengdu, China; Universitatea St. Petersburg, Rusia; Universitatea Tartu, Estonia; Universidad Vasco De Quiroga, Morelia, México; este profesor asociat la numeroase colegii medicale din lume. Prof. Jure Biechonski este format în consiliere familială (SUA), psihodramă (Berlin), terapie prin artă și dans (Italia), hipnoterapie (Anglia), fondator al școlii de hipnoterapie cognitivă și analitică, și creator al hipno-analizei transpersonale. Are o experiență de peste 30 de ani de practică ca psihoterapeut și studiu de 9 ani în domeniul hipnoterapiei și NLP de nivel avansat. Fost profesor și actor, are opt ani de studii universitare plus trei ani de formare în consiliere umanistă și doi ani în consiliere familială.ettings and press "Manage Questions" button.
Lydmila Scorțescu


este psihoterapeut transpersonal certificat European, Preşedinte "Asociația de Dezvoltare Transpersonală" din Moldova, Psihoterapeut format în „Psihoterapie Integrativa Transpersonală” la Institutul de Psihoanaliza din Moscova, Formare în Respirația Holotropică a lui Groff (program coordonat de Vladimir Maykov Rusia), Formator al Programului pentru „Terapia orientată spre proces al lui A. Mindell” în Republica Moldova, Membru al Consiliului în Asociația Europeană Transpersonală (EUROTAS).
Dr. Regina U. Hess (Germania)


este psiholog clinician și psihoterapeut transpersonal al corpului uman (Germania) și deține doctoratul în psihologie transpersonala transculturala (SUA/Marea Britanie). Ea este cercetător, scriitor si speaker internațional, lucrând de asemenea cu arta și filmul. Regina este fondatorul Forumului Internațional “Ase” pentru investigarea metodelor străvechi de vindecare și integrarea lor în cercetările și intervențiile transpersonale moderne. Specializarea ei este în tradiții șamanice, căi spirituale și utilizarea stărilor modificate de conștiență pentru vindecare, precum și în studiul transcultural. Are o experiență vastă în munca umanitară pe teren și în cercetarea pe teren în Europa, India, Nepal, Africa, SUA și Mexic. Regina este membru fondator al Institutului pentru Psihoterapie și Explorarea Conștienței din Freiburg, Germania, și predă la nivel internațional în Europa, India, China și SUA. Este membru al comitetului editorial al Jurnalului Transpersonal Integrativ și în cadrul “Forumului de cercetare socială calitativă”. Regina este membră a Board-ului Asociației Transpersonale Europene (EUROTAS) și este co-fondator al Rețelei de Cercetare Transpersonală. Ea co-organizează și co-facilitează Conferințe Transpersonale Internaționale și anualul Colocviu al Studiilor Transpersonale. Articolele sale au fost publicate în numeroase jurnale internaționale, iar ea este co-editor și colaborator pentru diverse cărți.
Dr. Ofra Ayalon


este psiholog senior, terapeut de familie, specialist în stres și traumă și coach internațional. În decursul a 35 de ani de cercetare academică și de profesorat la Universitatea Haifa, ea a dezvoltat un interes global de activități ca și consultant de traume la diferite ONG-uri de sănătate mentală din întreaga lume. Contribuția sa principală constă în construirea de programe de intervenție și de formare a profesioniștilor din domeniul sănătății mintale în sprijinirea comunităților traumatizate și a familiilor, acordând o atenție specială copiilor care trăiesc în medii periculoase. Publicațiile ei acoperă domenii precum terapia familială, violența domestică, divorțul, ostilitățile de război, pierderea și decesul, precum și formarea în domeniul nonviolenței, prevenirea sinuciderilor și reconcilierea. Ofra Ayalon are o mare credință în resursele inerente de coping care trăiesc în spiritul omului atât al tinerilor, cât și al celor vârstnici. Ea caută mereu cheile pentru a deschide și a valorifica resursele ascunse, cheile care ne sunt oferite de mintea creativă. Cărțile și atelierele sale sunt ca niște cutii de comori pline de idei pentru folosirea mijloacelor creative pentru scopuri terapeutice. Metode speciale cu carduri metaforice verbale și non-verbale, povestiri și imagistică ghidată sunt folosite pentru a transforma stresul într-o provocare pentru creștere. În cadrul formărilor sale, ea folosește o gamă largă de cărți metaforice bine cunoscute, care sunt o combinație de metafore, intuiție/imaginație, resurse, asociere, învățare, emoții ("M.I.R.Ac.L.E. CARDS"). Cardurile sunt foarte utile unui număr considerabil de experți terapeuți de diferite orientări. Dr. Ayalon formează psihologi, terapeuți, consilieri și educatori în folosirea noului instrument - cardurile metaforice/terapeutice pentru a îmbunătăți resursele de adaptare pentru persoane și grupuri.
Ingrida Indane


este Psihoterapeut Transpersonal Acreditat, psiholog, artist vizual, profesor de arte. Fondator și Director al Institutului de Educație Transpersonală din Letonia, membru al Consiliului Director și director executiv al EUROTAS (Asociația Europeană Transpersonală), coordonator al Comitetului de Certificare și Acreditare al EUROTAS. A studiat arta, pedagogie, psihologie, psihoterapie, terapie prin artă, constelații familiale. Psihoterapeut transpersonal acreditat și supervizor. Studiază și integrează psihologia transpersonală și terapia prin arta în munca ei încă din 1995. În practica ei ea folosește tehnici psihologice șamanice și budiste pe care le-a învățat în studiul individual atât theoretic cât și cu profesori în privat. De aproximativ 20 de ani conduce seminarii și workshop-uri de psihologie transpersonală, artă și terapie prin artă în Uniunea Europeană, India, Australia și Moldova. Lucrează și cu clienți privați.

CE SPUN PARTICIPANȚII?

Georgiana Petrescu., medic stomatolog, 39 de ani, după seminarul ”Transpersonal și Psihoneuroimunologie” octombrie, 2017


”Îl cunosc pe Jure de 6 ani. Aproape că nu am scăpat nici un curs susținut la Conferințele de la Venus, însă acolo lucrurile se concentrau în 2 ore. Acum am putut să văd pe larg ce înseamnă să lucrezi folosind psiho-neuro-imunologia timp de 3 zile pline.
Aveam o problemă medicală de mai bine de 2 ani , pentru care am încercat cu succese de moment medicina alopată, fitoterapia, acupunctura, homeoterapia și psihoterapia cognitiv-comportamentală.
Am reușit în doar 3 zile sa redescopăr și să vizualizez altfel rădăcina acestei manifestări (pe care o cunoșteam conștient de ani de zile) și să o tratez adaptat mie, să o înțeleg, să o rezolv definitiv. Descopăr zi de zi câte gânduri ilogice obișnuiau să îmi umple viața, să îmi consume timp, energie, relații interumane și bani. Mă simt mult mai ușoară, încă bulversată de tot ce s-a întâmplat.
Am aplicat în cabinet și acasă ceea ce am învățat, cu succese imediate. Metoda este ușor de învățat de către oricine are minime cunoștințe de psihologie. Am povestit celor ce au primit informațiile, că le-am învățat la cursul lui Jure.
Voi continua să lucrez cu mine zi de zi și vreau să revin în februarie la curs.”
Cristina Alexandra Andrei, psiholog, după seminarul ”Transpersonal și
Psihoneuroimunologie” octombrie, 2017


”Bună, dragii mei! Camelia, mai întâi țin să-ți mulțumesc pentru modul tău echilibrat, susținut și consecvența ta, pentru calitatea specialiștilor pe care îi inviți și pentru evenimentele organizate de tine, prin care psihoterapia transpersonală se face cunoscută în România. L-am cunoscut pe dragul nostru profesor Jure Biechonski în decembrie 2017, la seminarul organizat de tine. Profesorul Jure este, prin prezența sa, o EXPERIENȚĂ în sine, iar metodele sale originale se articulează fabulos pe lucrul autentic și vindecător cu traumele profunde. Am trăit atunci, alături de mulți alți oameni (Jure te provoacă să fii prezent mai întâi ca Om și apoi ca specialist dornic de cunoaștere), un proces de vindecare profundă transgenerațională, simțind conținerea sa ocrotitoare dar fermă. Nu poți pleca nevindecat de la el, prezența, metodele și ecourile profundelor conștientizări, răsună și azi puternic în interiorul meu.”
Psiholog Gabriela Marin, după seminarul ”De la Regresie la Progres”, februarie, 2018


Jure este cel mai grozav terapeut și formator pe care-l cunosc, (și credeti-ma am trecut prin multe seminarii și formări), transformările profunde, tehnicile geniale învățate și tot ceea ce primim de la acest om este neprețuit. Mulțumesc și de abia aștept să ne revedem.
Participant la seminarul ”De la Regresie la Progres”, februarie, 2018


"Nu m-am așteptat să fie atât de intens. Acest mod direct și real - realismul lui Jure este ceea ce aveam nevoie.
Acesta este modul sănătos prin care vreau să cresc, să am rădăcini sănătoase, cu adevărul, iubirea și încrederea în viață, ca fiind cele mai profunde filoane ale mele.
Mulțumesc! Mi-am pus rădăcini solide aici!
Pe viitor, copacul crește și aici fiind semintele, sunt în recunoștință pentru tot ce am primit bun!"
Participant la seminarul ”De la Regresie la Progres”, februarie, 2018


"Am avut parte de multe conștientizări, eliberări dar și un plan de a acționa și de a comunica cu părinții mei. Mulțumesc pentru spațiul creat!"
Adriana după seminarul ”De la Regresie la Progres”, februarie, 2018


"Pentru mine a fost o experiență cu totul nouă și neașteptată, Jure este un profesor extrem de original și de profund. Trăirile au fost intense și sper sa le integrez cât mai bine. Mulțumesc!"
R.R., după seminarul ”De la Regresie la Progres”, februarie, 2018


"Acest seminar înseamnă foarte mult pentru ființa mea interioară și m-a ajutat să evoluez și mă va ajuta și în continuare în această călătorie a sufletului meu pe acest Pământ. Nu numai că am găsit anumite răspunsuri, dar m-a ajutat să pun și întrebările corecte, potrivite mie.
Am venit aici pentru a găsi răspunsuri în mine prin ceilalți, nu de la ceilalți. Și le-am găsit.
Mulțumesc!”
I.R., după ”De la Regresie la Progres”, februarie, 2018


"Am venit cu încredere, dar am fost și puțin temătoare în ideea că va trebui să-mi deschid sufletul în fața unor necunoscuți.
După trei zile petrecute împreună, simt că vă cunosc de foarte multă vreme și mă simt bine.
Seminarul a fost foarte interesant și este un început în munca mea cu mine și în procesul de a ma regăsi și înțelege."