TERAPIA TRANSPERSONALĂ

Cele mai multe forme de psihoterapie se concentrează pe îmbunătățirea sănătății mentale. Terapia transpersonală are o abordare mai holistică, adresându-se nevoilor mentale, fizice, sociale, emoționale creative și intelectuale cu accent pe rolul unui spirit sănătos în vindecare.

 

Aceasta se referă la un aspect al omului care este dincolo de domeniul fizic. Terapia transpersonală este un tip de terapie care nu se concentrează numai pe corpul și mintea unei persoane, ci și pe sănătatea spiritului ei. Acest tip de terapie pune accent pe calea spirituală a persoanei sau pe iluminarea spirituală în timpul vieții sale.

În psihoterapia transpersonală considerăm problema clientului, ca fiind un simptom, cu alte cuvinte, o reacție normală la o situație anormală. În această primă etapă e nevoie să folosim abilități de consiliere de bază pentru a ajuta clientul să exploreze sentimentele asociate cu această situaţie.

 

În a doua etapă, ajutăm clientul să înțeleagă cauza emoțională reală a simptomului său, punând următoarele întrebări:

1. Când a început?

2. Ce s-a întâmplat în viața ta în acea perioadă?

3. Ce emoții ai trăit?

4. Când a fost prima dată în viața ta când ai experimentat asta? (lucru cu copilul interior).

 Odată ce am explorat sentimentele și cauzele  emoționale, în a treia etapă e nevoie să explorăm ce trebuie să facem în legătură cu asta? Și anume, explorarea posibilelor acțiuni pe care clientul le poate întreprinde.

 

Terapia transpersonală nu înseamnă să găsești ceea ce este greșit și să încerci să repari, ci în principal să găsești ceea ce este corect, ce funcţionează, și să înveți clientul cum să folosească asta într-un mod eficient.

A patra etapă va fi etapa de explorare cu clientul a pasiunii sale și sensului vieții. Explorând următoarele întrebări: Cine sunt? Care este scopul meu? Există speranță? Sunt responsabil? Am de ales? Despre ce este viața? De ce sunt aici? Ce urmează să fac? Emoții, sentimente, stări de spirit. Aparțin de ceva/cuiva? Sunt singur? Fac parte din….? Sunt acceptabil? Este vorba despre transbordarea clientului de la o existență goală la o viață mai motivantă,  la autoactualizare și la accesarea potențialului uman.

Etapa finală, a cincea va fi faza transpersonală / spirituală, în care înveți să folosești: Intuiţia, Creativitatea, Experiențele înalte, Imaginația activă, Mitologia personală, Fantezia/Imageria ghidată, Visele, Meditaţia, Nivelurile de  conștiență, Urgența/Criza spirituală, Practicile spirituale și șamanice, Riturile de trecere și ritualurile, Lucrul cu respirația. 

FORMARE ÎN PSIHOTERAPIE TRANSPERSONALĂ, HIPNOANALIZĂ ȘI HIPNOTERAPIE

Programul este certificat de Asociația Transpersonală Europeană (EUROTAS) și este oferit de TRANCE-PERSONAL OU - School of Transpersonal Psychology and Hypnotherapy TEADLIK-MINA Estonia prin Asociația Transpersonală Română.

 

Participând la acest program parcurgi teoria și metodele de lucru specifice psihoterapiei transpersonale. Treci prin propriul proces terapeutic și înveți practicând direct tehnicile de lucru predate pentru că vei fi pe rând și terapeut și client. Astfel obții unelte și abilități practice care te ajută și în gestionarea propriei vieții dar și să creezi un dialog terapeutic adaptat nevoilor clientului. Vei învăța să gestionezi persoana, nu simptomele. 

 

Vei avea propria călătorie interioară în care prin cunoaștere profundă de sine și autotransformare îți clarifici misiunea și îți creezi viața pe care ți-o dorești cu adevărat. Vei ști cum să gestionezi situațiile provocatoare cu care te confrunți și îi poți ajuta și pe alții să facă asta. 

 

Acest program este pentru tine dacă:

 • Vrei să te cunoști în profunzime și să-ți depășești limitele;

 • Vrei să îți  îmbunătățești viața și să-i ajuți și pe alții să o facă;

 • Ești deja terapeut și vrei să crești mereu prin lucru personal și prin achiziția de noi concepte și tehnici de lucru;

 • Vrei o carieră în acest domeniu;

 • Vrei să contribui la crearea unei lumi mai bune pentru tine și urmașii tăi.

Într-un cuvânt acest program este deschis oamenilor (fără nicio discriminare) dornici ca prin autoeducație și transformare continuă și conștientă să trăiască o viață împlinită și fericită și să contribuie la bunăstarea tuturor ființelor de pe Pământ.

 

Poți participa la întreg programul (și obține certificarea EUROTAS, vezi mai jos condițiile) sau poți alege să participi doar la modulele care sunt de interes pentru tine.

DURATĂ & LOC
 • 4 module/an cu durata de 3 zile - București, 

 • 1 modul/școala de vară/an cu durata de 4,5 zile - Runcu, jud. Dâmbovița

 • Aproximativ 4,5 ani

INVESTIȚIE
 • Modulul de 3 zile: 210 euro 

 • Modul 4,5 zile/Școala de vară: aprox. 450 de euro (cazarea și masa incluse)

 • Sesiunea de supervizare de grup de 3 ore: 25 euro

 • Sesiunea individuală cu prof. Jure Biechonski: 60 euro (pentru cei care doresc) 

 • Traducerea la sesiunea individuală: 36 le(pentru cei care au nevoie)

Când trebuie să achit:

 • Cel târziu cu 10 zile înainte de fiecare modul, altfel rezervarea se anulează

 • În cazul sesiunilor de supervizare (individuale sau de grup) plata se face pe loc, dar înscrierea se face din timp

Înscrierea pentru evenimentele următoare se poate face pe această pagină

Click aici pentru înscriere
CONDIȚII DE ACREDITARE EUROTAS
(ASOCIAȚIA EUROPEANĂ TRANSPERSONALĂ):
 • Studii de bază diplomă de licență într-unul din domeniile psihologie, asistență socială, medicină, profesori de științe umaniste sau echivalare (1800 de ore) 

 • 24 de seminarii (teorie și metode psihoterapie transpersonală);

 • 250 de ore de explorare/dezvoltare personală transpersonală (terapie individuală, respirație holotropică, alte experiențe transpersonale);

 • 150 de ore de supervizare (individuală sau de grup),

 • 300 de ore de practică folosind metode transpersonale specifice cu 5 clienți individuali sau cu 5 clienți grupuri (Practica profesională poate începe în timpul anilor de studii)

DIVERSE
 • Sesiunile de supervizare de grup sunt organizate în cadrul programului;

 • Modulele și sesiunile de supervizare de grup ale anului următor vor fi anunțate pînă la 1 Decembrie ale anului curent; 

 • Participanții primesc la fiecare modul materiale de lucru și bibliografie;

 • Este asigurată traducerea din/în engleză la fiecare modul (inclusă în prețul modulului), la sesiunile de supervizare de grup (inclusă în preț) și la sesiunile individuale (extra 36 de lei); 

 • Nu exista nicio restricție de vârstă, 13 ani a fost cel mai tânăr participant de până acum; 

 • Te poți alătura în orice moment programului. Vei avea o fișă personală în care împreună vom ține evidența modulelor efectuate și a celorlalte condiții de îndeplinit dacă dorești să devii psihoterapeut transpersonal. Temele modulelor se vor repeta la un anumit interval de timp.

 • Toate evenimentele organizate de Asociația Transpersonală Română care au pe copertă siglele                                     și                                  sunt module din programul de formare.

logo_simplu.png
teadlik.png

Prof. Jure Biechonski este conducătorul acestei formări și instructorul principal.

În fiecare an dl. Biechonski va preda 2 module și 2 zile din cele 4 de la școala de vară. Tot dumnealui va asigura supervizarea.

„Acum 40 de ani am fost prins într-o explozie – eram în război- am fost declarat clinic mort pentru câteva luni, am fost dincolo şi, după un timp am fost trimis înapoi. Nişte ani mai târziu, am înţeles că acest lucru se numeşte „near death experience” (experienţă în apropierea morţii). Mi-a mai luat încă 10 ani să înţeleg că viaţa mi-a fost oferită în dar, că nu sunt proprietarul darului, ci păstrătorul lui şi că misiunea mea în viaţă este să ofer darul şi celorlalţi. Moartea nu este doar o condiţie fizică, ci una emoţională, iar frica de moarte este, de fapt frica de Viaţă. De atunci mi-am dedicat viaţa pentru a călători prin lume şi a transmite mesajul Vieţii. Am fost deja în 65 de ţări din întreaga lume pentru a împărtăşi experienţa mea şi de a vă inspira să alegeţi Viaţa.” – Jure Biechonski

Dacă nu știi dacă acest program este pentru tine te invităm să participi la un modul sau o sesiune individuală cu prof. Jure Biechonski

Click aici pentru înscriere
PROFESORI
CE SPUN PARTICIPANȚII?