IPOTEZE TEORETICE

Ceea ce înseamnă orice care este opus „adevărului științific”
 

 1. Toate „problemele” noastre sunt ilogice și iraționale.
   

 2. Orice încercare de a analiza logic ceva ilogic va fi o pierdere de timp.
   

 3. Problemele noastre au fost create de imaginația noastră.
   

 4. Prin urmare, e nevoie să folosim imaginația pentru a eradica aceste probleme.
   

 5. Cel mai bun mod de a vă imagina lucruri este să închideţi ochii, aceasta se numește hipnoză.
   

 6. Deoarece problemele noastre ilogice sunt ilogice, va fi utilă utilizarea simbolismului.
   

 7. Jung a susținut că mintea are 4 funcții: gândirea, sentimentul, simțirea și intuiția.
   

 8. Sentimentele sunt o expresie logică semantică, o încercare de a găsi o explicație logică unei senzații ilogice.
   

 9. Jung susține că distincția dintre minte și corp este o dihotomie artificială, bazată mai mult pe particularitatea înțelegerii intelectuale decât pe natura lucrurilor. În psihologie, psihoterapie și hipnoterapie, noi luăm mintea ca punct de plecare, și făcând acest lucru, ne desfășurăm drumul de la mintea relativ necunoscută la corpul cunoscut,  ignorând avantajul pe care îl putem avea când pornim de la ceva cunoscut, care este corpul vizibil.  

  În ciuda întregii psihologii pe care credem că o avem astăzi, psihicul este încă infinit mai obscur pentru noi decât suprafața vizibilă a corpului. Psihicul este încă o țară străină, aproape neexplorată, despre care avem doar cunoștințe indirecte; el este mediat de funcții conștiente care sunt supuse posibilităților de inducere în eroare aproape nesfârșite. (Jung 1933)

   

 10. Senzațiile noastre sunt stocate în corpul nostru cunoscut, prin urmare, va fi utilă utilizarea simbolismului, pentru a accesa acele senzații.
   

 11. Integrarea în corp a experiențelor noastre umane ne va ajuta să ieşim din procesele noastre interioare și exterioare.
   

 12. Tipurile de experiență spirituală examinate diferă mult, dar includ misticismul, convertirea religioasă, stările modificate de conștiință, transa și practicile spirituale. Cu toate că Carl Jung și alții au explorat aspecte ale spiritualului și transpersonalului în activitatea lor, Miller (1998) observă că psihologia occidentală a avut tendința de a ignora dimensiunea spirituală a psihicului uman.
   

 13. Așa-numitele noastre probleme sunt o reacție normală la o situație anormală.
   

 14. Când tăiați buruienile din grădină, acestea vor crește la loc după următoarea ploaie.
   

 15. Scopul psihologiei hipnoterapeutice transpersonale este să exploreze rădăcinile emoționale, mai degrabă decât buruienile simptomatice.
   

 16. Rădăcinile emoționale vor fi explorate de la concepție până la moarte și dincolo de  aceasta.
   

 17. În timp ce „terapia” este termenul trecutului, „vindecarea intergenerațională transpersonală de la concepție până la moarte și dincolo de aceasta” este paradigma dorită și accesibilă pentru viitor.
   

 18. Hipnoterapia este un instrument util pentru a introduce mindfulnessul, pentru a crește conștientizarea a ceea ce se întâmplă aici și acum în corpul cunoscut.
   

 19. Art terapia transpersonală, terapia prin dans, psihodrama centrată pe corp, terapia prin muzică, constelațiile de familie, respirația holotropică, regresia în vieți trecute, progresia în vieții viitoare sunt, de asemenea, instrumente utile.

Pentru a evita orice bypass spiritual, Programul de formare în psihoterapie transpersonală intenționează să predea în profunzime psihologia, acoperind teoriile majore ale personalității, varietatea școlilor psihologice și abordărilor terapeutice. Ideea este că, dacă trebuie să ne adaptăm la clienții noștri, e nevoie să învățăm să fim incluzivi și nu exclusivi în abordarea noastră, pentru a începe călătoria spirituală de la nivelul la care se află clientul.