top of page

vin., 08 mai

|

Formenerg

Gestionarea Stresului Familial și Vindecarea Legăturilor de Familie

Vă rugăm să vă înregistrați doar câte o persoană pe rând! Dacă vreți să mai înscrieți pe cineva, mai faceți o intrare cu numele și detaliile persoanei respective. Mulțumim.

Nu mai este posibilă înregistrarea
Vezi alte evenimente
Gestionarea Stresului Familial și Vindecarea Legăturilor de Familie
Gestionarea Stresului Familial și Vindecarea Legăturilor de Familie

Ora și locul

08 mai 2020, 10:00 – 10 mai 2020, 18:00

Formenerg, Bulevardul Gheorghe Șincai 3, București, Romania

Despre eveniment

  

Gestionarea stresului familial și vindecarea legăturilor de familie

Trăind și vindecând într-o lume în schimbare

Dr. Ofra Ayalon si Dr. Esti Avnon

Realitatea se schimbă mai repede ca niciodată și ne prezintă noi scene familiale, cerând noi atitudini față de situații noi. Teatrul vieții ne prezintă o varietate uimitoare de scene familiale, compuse din legături familiale biologice, legături familiale de același sex, legături familiale de adopție, legături familiale surogat, legături de familie vitregă, legături familiale mixte, legături familiale interrasiale și multe altele…

Pentru a aborda aceste scene avem nevoie de o cutie de instrumente nouă și inovatoare.

Doi experți israelieni în terapia traumei și terapia familială, dr. Ofra Ayalon și dr. Esti Avnon, vă invită să participați la un atelier experiențial interactiv, introducând o casetă de instrumente creative - inclusiv carduri metaforice, psihodrama și dialog vocal, pentru intervenții terapeutice personale, interpersonale și transpersonale. Vom introduce un model nou pentru a ne găsi resursele - atat cele existente, cat și cele ascunse - de a face față stresului familiei și de a-l gestiona, descoperind punți de legătură pentru a vindeca dilemele cuplurilor, consolidându-ne în același timp vocea interioară.

~~~~~~~

COPING WITH FAMILY STRESS AND HEALING FAMILY TIES 

Living and healing in a changing world

Reality is changing faster than ever and posing us with new family scenes, demanding new attitudes to new situations. The theater of life present us with amazing variety of family scenes, composed of Biological family ties, Same sex family ties, Adoption family ties, Surrogate family ties, Step family ties, Mixed family ties, Interracial family ties, and more to come ... 

To approach these scenes we need a new and innovative toolbox. 

Two Israeli experts on Trauma Therapy and Family Therapy, Dr. Ofra Ayalon and Dr. Esti Avnon, invite you to take part in an interactional experiential workshop, introducing a creative toolbox - including metaphoric cards, psychodrama and voice dialogue, for personal, interpersonal and transpersonal therapeutic interventions. We will introduce a new model for finding our existing and hidden coping resources in dealing with family stress, discovering the bridges to heal couples dilemmas and empowering our inner voice.

Cine susține seminarul/Speaker:

Dr. Ofra Ayalon este psiholog senior, terapeut de familie, specialist în stres și traumă și coach internațional. 

În decursul a 35 de ani de cercetare academică și de profesorat la Universitatea Haifa, ea a dezvoltat un interes global de activități ca și consultant în traume la diferite ONG-uri de sănătate mintală din întreaga lume. Contribuția sa principală constă în construirea de programe de intervenție și de formare a profesioniștilor din domeniul sănătății mintale pentru sprijinirea comunităților traumatizate și a familiilor, acordând o atenție specială copiilor care trăiesc în medii periculoase.

Publicațiile ei acoperă domenii precum terapia familială, violența domestică, divorțul, ostilitățile de război, pierderea și decesul, precum și formarea în domeniul nonviolenței, prevenirea sinuciderilor și reconcilierea.

Ofra Ayalon are o mare credință în resursele inerente de coping care trăiesc în spiritul omului atât al tinerilor, cât și al celor vârstnici. Ea caută mereu cheile pentru a deschide și a valorifica resursele ascunse, cheile care ne sunt oferite de mintea creativă.

Cărțile și atelierele sale sunt ca niște cutii de comori pline de idei pentru folosirea mijloacelor creative pentru scopuri terapeutice. Metode speciale cu carduri metaforice verbale și non-verbale, povestiri și imagistică ghidată sunt folosite pentru a transforma stresul într-o provocare pentru creștere/dezvoltare.

În cadrul formărilor sale, ea folosește o gamă largă de cărți metaforice bine cunoscute, care sunt o combinație de metafore, intuiție/imaginație, resurse, asociere, învățare, emoții ("M.I.R.Ac.L.E. CARDS"). 

Cardurile sunt foarte utile unui număr considerabil de experți terapeuți de diferite orientări.

Dr. Ayalon formează psihologi, terapeuți, consilieri și educatori în folosirea noului instrument - cardurile metaforice/terapeutice, cu persoane și grupuri, pentru a le îmbunătăți resursele de adaptare.

Dr. Esti Avnon a lucrat ca consilier școlar în Ministerul Educației din Israel, tratând tinerii în dificultate și familiile lor. Esti a intrat în contact cu Psychodrama atunci când nu era încă o tehnică terapeutică comună. Ea a fost impresionată de profunzimea și puterea psihodramei, ca fiind un „mod miracol” de a exprima probleme emoționale și de a ajuta persoana (protagonistul) să elibereze și să rezolve problemele personale și interpersonale. Această tehnică este, de asemenea, numită „scenă în loc de canapea”, permițând oamenilor să-și exercite dificultățile, mai degrabădecât să vorbească despre ele. Este utilizată în zilele noastre în Israel și în multe alte locuri ca terapie psihologică foarte emoțională. Esti a devenit expert și profesor de psihodrama pentru grupuri, cupluri și persoane și profesor de psihodrama la Universitatea Haifa și la alte cursuri academice. În teza ei de doctorat de la Universitatea Tel Aviv Esti a analizat piesele de teatru monodrama posttraumatică, ca un tratament auto-psiho-dramatic al autorului, care a experimentat traume în trecut. În ultimii ani, Esti a călătorit în multe țări din întreaga lume pentru a instrui asistenți în urma unor dezastre naturale, pentru a sprijini și ajuta persoanele implicate în traume.

Tickets

Preț

Cantitate

Total

 • Tichet Early Bird

  210,00 EUR

  Pentru rezervarea locului se plătesc 50 de euro (240 de lei), nereturnabili, până la data de 24 aprilie 2020. Restul de 160 de euro (760 de lei) se plătesc cash în prima zi a seminarului.

  210,00 EUR

  0

  0,00 EUR

 • Tichet

  240,00 EUR

  Loc negarantat, plata direct la ușă, în funcție de disponibilitate. Valabil după data de 24 aprilie 2020.

  240,00 EUR

  0

  0,00 EUR

Total

0,00 EUR

Distribuie evenimentul

bottom of page